Tuesday, January 18, 2011

BETULKE MC DONALD HARAM?????

Aku memohon keampunan dan perlindungan dari ALLAH S.W.T atas kelemahan dan ketidakupayaan ku.


Tidak lah aku mengharamkan sesuatu yang ALLAH S.W.T halalkan, sesungguhnya perbuatan itu murtad hukumnya.


Ekoran pengumuman dari JAKIM mengenai penarikan balik pengiktirafan dari senarai yang diiktiraf JAKIM berkuatkuasa 15 April 2010 serta bukti kesahihan perkara ini sememangnya mengejutkan aku.


Aku enggan bersubahat dan dilaknat ALLAH S.W.T atas sebab menyembunyikan kebenaran serta kasih sayang ku sesama saudara seIslam seperti sabda Rasulullah SAW yang bermaksud: “Tidak sempurna Iman seseorang kamu sehinggalah dia menyayangi saudara seIslamnya seperti mana dia menyayangi dirinya sendiri.” (daripada Anas r.a, riwayat Muslim)


’Sesungguhnya orang-orang yang menyembunyikan apa yang telah Kami turunkan dari keterangan-keterangan dan petunjuk hidayah, sesudah Kami menerangkannya kepada manusia di dalam Kitab Suci, mereka itu dilaknat oleh Allah dan dilaknat oleh sekalian makhluk.

Kecuali orang-orang yang bertaubat, dan memperbaiki (amal buruk mereka) serta menerangkan (apa yang mereka sembunyikan); maka orang-orang itu, Aku terima taubat mereka, dan Akulah Yang Maha Penerima taubat, lagi Maha Mengasihani. (Al-Baqarah: 159-160)


Bukti Kedua :  Surat dari JAKIM kepada Encik Bob Chan, Pengarah Urusan Mac Food Services (M) Sdn Bhd dan bukti daging berasal dari Uruguay yang tidak memenuhi piawai JAKIM menurut sumber permberi salinan surat ini.
 

Kepada saudara-saudari, sahabat2.. tolong sebar2kan kepada saudara2 kita kat luar sana… Copy paste gambar pun tak pa..Perbetulkan aku jika ada kesilapan..


Aku telah mnyampaikan… Segalanya ku serahkan kepada-NYA..


mencari redha Allah meskipun mengundang marah manusia.. tidak sekali mencari redha manusia tuk mengundang murka Allah.. InsyaAllah..


-sumber blog

MAC FOOD SERVICES (M) SDN BHD (163762-A)Address :


7 Jalan SS 13/5


45700 Subang Jaya


Selangor Darul Ehsan


Malaysia


Tel : 603-5633 0222


Fax : 603-5634 0189


Contact for Sales/Export :


Mr Bob Chan


(Managing Director)


Present Market :


Malaysia, Brunei Darussalam, Hong Kong, Singapore, Middle East, Vietnam


Product Manufactured :


Chicken (Bone-in), Patties (Chicken), Fish Portions,


Chicken Nuggets, Fish Nuggets, Beef Patties, Beef Nuggets


Brand Names :


FIRST PRIDE, MCDONALD’S

No comments: